IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се задържа трайно над 70 долара за барел

От началото на седмицата суровината е поскъпнала с близо 6,5 на сто

09:08 | 02.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът се задържа трайно над 70 долара за барел

Цената на петрола се задържа трайно над нивото от 70 долара за барел. Това се случи въпреки отстъплението от тази нощ, което дойде заради разочароващите икономически данни за САЩ и значителния спад на американските борсови индекси.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през ноември поскъпнаха с 21 цента до 70,82 долара за барел. През нощта обаче се наблюдаваха разпродажби и тази сутрин суровината се търгува с близо 1 на сто по-евтино при ниво от 70,15 долара за барел.

Така петролът сложи край на двудневното си поскъпване, дошло след изненадващи данни за спад в запасите от бензин в САЩ. Инвеститорите останаха разочаровани от вчерашните данни за подадените от американците молби за помощ при безработица, както и изненадващия спад на производствената активност в страната, предава Bloomberg.

Натиск върху цената на петрола оказа и поскъпването на американския долар, който стигна най-високото си ниво срещу еврото за последните три седмици. Това се случи тази нощ при ниво 1,4512 EUR/USD. Вчера двете валути се разменяха по курс 1,4545 EUR/USD.

Въпреки всичко обаче петролът се движи с ръст от началото на седмицата в размер на близо 6,5 на сто.

Вчера в Лондон цената на петрола от сорта брент се повиши с минималните 12 цента до 69,19 долара за барел. Тази сутрин ноемврийските фючърси за петрола от този сорт отстъпват с 0,75 на сто до 68,67 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още