IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рим стартира проект за мрежа от електрически станции за зареждане на коли

В града ще бъдат построени 150 пункта, от които поне сто ще бъдат достъпни за всички на обществени места

14:47 | 01.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Рим стартира проект за мрежа от електрически станции за зареждане на коли

Рим постави началото на изпълнението на проекта „Електрическа мобилност Италия“, след като в сряда кметът на града Джани Алемано и изпълнителният директор на енергийната компания Enel Фулви Конти подписаха споразумение, което ще осигури на италианската столица първата мрежа от „интелигентни” електрически станции за презареждане, съобщиха от компанията.

В града ще бъдат построени 150 пункта, от които поне сто ще бъдат достъпни за всички на обществени места, а останалите петдесет ще са предназначени за частно ползване.

По оценки на Enel, ако поне 15% от използваните в града автомобили са електрически, това ще спести над 260 хил. тона въглероден диоксид годишно.

Предвижда се жителите на Рим да имат възможност за първи път да използват електрически помпи за презареждане през септември 2010 г., когато бъдат установени удобни за шофьорите места.

В резултат от тази експериментална фаза и събраната информация Enel ще произведе система за обслужване, която в крайна сметка да направи възможно разработването и използването на електрически превозни средства и инфраструктура за презареждане, която ще бъде тествана в рамките на пилотната схема. Системата ще позволява хората да презареждат автомобилите си у дома (в гаражите си) и на обществени места. Тя включва инсталирането на 32 млн. дистанционно управлявани електромери в домовете на клиентите на енергийната компания.

„Електрическа мобилност Италия” е съвместен проект на Enel и Smart, стартирал през декември. Като част от проекта производителят на Smart – Daimler, ще предостави над сто електрически автомобила на клиенти в Рим, Пиза и Милано. Еnel ще отговаря за разработването, изпълнението и експлоатирането на инфраструктурата, която ще включва над 400 станции за презареждане, както и на централната контролна система.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още