IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С близо 9% нарасна цената на златото за три месеца

В сряда фючърсите на ценния метал се покачиха над 1000 долара за тройнуция

21:22 | 30.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
С близо 9% нарасна цената на златото за три месеца

Цената на златото се повиши с 8,7 на сто за приключващото в сряда тримесечие, като само за месец септември повишението е от 5,9 на сто, показват данни на MarketWatch.

„Общият тренд на подобряващи се икономически индикатори и притесненията относно инфлацията изпратиха цените на по-високи нива и отправят предизвикателство за покоряването на постигнатия през миналата година исторически връх”, коментира Джеймс Муур, анализатор към TheBullionDesk.com.

В сряда фючърсите на ценния метал се покачиха над 1000 долара за тройнуция на фона на спадащ долар и след съобщението за по-нисък спад на американската икономика за второто тримесечие (-0,7%) спрямо предварителните данни (-1%).

Златото с доставка през декември, най-активно търгуваният договор в момента, спечели 14,90 долара, или 1,5%, до 1009,30 долара за тройунция в Ню Йорк. Октомврийските контракти се повишиха също с 1,5%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още