IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И тази Коледа в Wal Mart цената има значение повече от всякога

От утре веригата ще предлага 100 вида играчки срещу 10 долара всяка, или намаление в цените между 20 и 50%

20:38 | 30.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
И тази Коледа в Wal Mart цената има значение повече от всякога

Тази година най-голямата верига супермаркети в света Wal-Mart Stores ще разшири мащаба на програмата си „играчка за 10 долара”, която пожъна голям успех преди и по време на миналогодишните коледни празници, предава Ройтерс.

През 2008 г. още от октомври компанията намали цените си и започна да продава десет популярни играчки срещу 10 долара всяка в американските си магазини.

От утре веригата ще предлага при тези условия не 10, а 100 вида играчки, включително кукли Барби и игри от типа на Монополи.

Понижението в цените спрямо сегашните нива на повечето продукти е между 20 и 50 на сто.

„Това, което научихме от миналите празници, е, че цената има значение повече от всякога”, казва Лаура Филипс, вицепрезидент в компанията, отговарящ за детските играчки.

Очаква се принципът да се запази и за Коледа 2009, като според наблюденията на търговците най-важното за пазаруващите родители ще е избраният подарък да се вмества без проблем в семейния бюджет.

Към момента на търговската сесия в сряда акциите на Wal-Mart бележат спад от 0,49% и се търгуват при ниво от 48,99 долара за брой.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още