IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китай се подготвя да чества 60 години комунизъм с 8-дневна ваканция

Половин милиард китайци тръгват на път

11:24 | 30.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Китай се подготвя да чества 60 години комунизъм с 8-дневна ваканция

Честването на 60-тата годишнина от встъпването на Комунистическата партия на власт в Китай ще бъде посрещнато с осемдневна ваканция. Затворени ще останат пазарите, фирмите и институциите в страната, което води до очаквания, че милиони китайци ще тръгнат на екскурзия.

Прогнозите на анализаторите сочат, че по време на почивните дни потребителските разходи ще нараснат, което ще окаже подкрепа на бизнеса в страната. Очакванията са, че тази година екскурзионни пътувания ще предприемат 200 млн. китайци, което е с цели 13 на сто повече от миналата година, предава Bloomberg.

Това води до прогнози, че приходите от туризъм ще скочат с 25 на сто и ще надхвърлят 100 млрд. юана, показва анализ на агенцията по туризма в Китай.

Освен туристите, много други китайци ще предприемат пътувания към различни части от страната. Прогнозите са това да сторят общо 565 млн. души, които да се придвижат с автомобилен, въздушен, воден или железопътен транспорт.

Прогнозите са, че около 7 млн. души ще посетят Пекин през почивните дни, което е с 40 на сто повече от миналата година. Очаква се обаче и сериозно завишаване на цените по хотелите с между 10 и 30 на сто по време на ваканцията.

Осемте почивни дни започват от утре, което означава, че последната борсова сесия за настоящото тримесечие е днешната. Търговията днес приключи с ръст за основния индекс CSI 300 от 0,9 на сто до 2 779,43 пункта. Това му носи месечен ръст от 6,13 на сто и загуба за изтеклото тримесечие от 5,1 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още