IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УниКредит Груп увеличава капитала си с 4 млрд. евро

Финансовата институция няма да използва възможността за държавна подкрепа

09:48 | 30.09.09 г.
УниКредит Груп увеличава капитала си с 4 млрд. евро

Бордът на директорите на УниКредит е приел предложение за увеличение на капитала на групата с 4 млрд. евро с издаването на нови обикновени акции, съобщиха от УниКредит. 

В изпълнение на решението в средата на ноември 2009 г. ще бъде свикано извънредно общо събрание на акционерите. След получаване на всички необходими одобрения от съответните власти, може да се очаква увеличението да бъде завършено през първото тримесечие на 2010 г.

Водещи мениджъри на емисията ще бъдат Merrill Lynch и UniCredit Corporate & Investment Banking. Мениджъри на емисията са и Credit Suisse, Goldman Sachs International, Mediobanca и UBS Investment Bank.

В допълнение към решението за увеличение на капитала бордът на директорите реши да не използва възможността за държавна подкрепа, осигурена от италианското и австрийското правителство при интерес от банките.

В България УниКредит Груп е представена от УниКредит Булбанк (с около 260 клона и 4000 служители), УниКредит Лизинг, УниКредит Факторинг, УниКредит Консюмър Файненсинг и Пайниър Инвестмънтс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още