IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Nike расте в резултат на съкратени разходи

Спортният концерн е успял да неутрализира спада в продажбите през тримесечието чрез понижаване на разходите си

09:32 | 30.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Nike расте в резултат на съкратени разходи

Гигантът в производството на спортна екипировка Nike отчита печалба за тримесечието до 31 август, макар продажбите му да са се понижили за периода. Това е постигнато благодарение на съкращаване на разходите, съобщават от компанията.

Концернът е реализирал печалба в размер на 513 млн. долара за трите месеца до 31 август, които се явяват първо фискално тримесечие за компанията. Година по-рано положителният финансов резултат бе в размер на 511 млн. долара, пише ВВС.

Приходите на Nike са се свили с 12 на сто до 4,8 млрд. долара за последната година, съобщават от компанията. Очакванията са продажбите да продължат да падат, като за момента е отчетен спад в поръчките за периода до януари 2010 от 6 на сто на годишна база.

Особено негативна е ситуацията в Източна Европа, където поръчките са се сринали с 28 на сто спрямо миналата година. В Западна Европа спадът е 8 на сто, а в САЩ и Канада – 4 на сто.

Резултатите на спортния концерн все пак са по-добри от предварителните очаквания на анализаторите. Те отдават задоволителното представяне на компанията на съкращенията на 5 на сто от работната сила от тази година и намаляването на други корпоративни разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още