IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поскъпна заради новото отстъпление на американския долар

Суровината е на път да отчете първи тримесечен спад за последната година, понижението е с около 4 на сто

08:58 | 30.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поскъпна заради новото отстъпление на американския долар

Цената на петрола се повиши над 67 долара за барел в резултат на новото отстъпление на американския долар. Поскъпването се дължи и на набиращите отново сила спекулации, че глобалната икономика бавно, но сигурно набира скорост. Повод за това дадоха данните, че производствената активност в Китай и Япония са се повишили за пореден месец.

Петролът поскъпна, заличавайки загубите си от късно вчера, тъй като доларът отново отстъпи срещу основните валути. Тази сутрин зелените пари се разменяха срещу еврото по курс под 1,4590 EUR/USD, след като вчера двойката беше около ниво 1,4530 EUR/USD, предава Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера цената на петрола с доставка през ноември се понижи с минималните 13 цента до 66,71 долара за барел. Тази сутрин обаче суровината повишава цената си с 0,6 на сто до 67,10 долара за барел.

Така петролът е на път да приключи завършващото днес тримесечие с понижение от 4 на сто. Това би било първи тримесечен спад за суровината за изминалите четири тримесечие.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през ноември поевтиня с 5 цента до 65,49 долара за барел. Днес брентът поскъпва с 0,6 на сто до 65,87 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още