IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските акции надолу след отстъпление на технологичния сектор

Според някои анализатори спадът на пазара се дължи на прибиране на печалби

23:31 | 29.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските акции надолу след отстъпление на технологичния сектор

Щатските акции се понижиха, след като технологичният сектор отстъпи от едногодишния си връх, а поевтиняването на петрола повлече надолу енергийните производители, предаде Bloomberg.

Книжата на Cisco Systems и на Intel паднаха с по 1,3 на сто, повеждайки надолу компютърните компании, а акциите на Exxon Mobil загубиха 0,3 на сто.

Групата на технологичните акции в S&P 500 все пак все още е най-добре представящата се в индекса за тази година, като е отчела ръст от 45 на сто.

Сред печелившите се нареди компанията за строителство на жилища KB Home, която изведе сектора на „зелено“, след като индексът за цените на жилищата в САЩ на Standard & Poor’s/Case- Shiller нарасна с 1,2 на сто през юли спрямо юни.

Според някои анализатори спадът на пазара се дължи на прибиране на печалби.

Индексът S&P 500 се понижи с 0,2 на сто до 1060,61 пункта, след като по време на сесията постигна ръст от 0,6 на сто. Dow Jones Industrial Average падна с 0,5 на сто до 9742,20 пункта, а Nasdaq – с 0,3 на сто до 2124 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още