IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия може да наложи драстични ограничения върху продажбата на бира

Министерство на индустрията и търговията е предложило да се забрани продажбата на бира на павилиони и пазари

21:47 | 29.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Русия може да наложи драстични ограничения върху продажбата на бира

Руското Министерство на индустрията и търговията е предложило драстични ограничения върху продажбите на бира, съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на документ, с който се е сдобила. Според експерти в сектора предложението може да засегне над 25 на сто от продажбите на бира в страната.

Предложението, което предстои да бъде разгледано и евентуално одобрено от правителството и парламента, идва едва месец, след като президентът Дмитрий Медведев разпореди да се вземат строги мерки за ограничаване на злоупотребата с алкохол, определяйки алкохолизма като „национално бедствие“.

“Това ще бъде фатално (за бирената индустрия)”, е заявил източник от неназована голяма западна пивоварна в Русия по отношение на мерките.

Предложението включва законодателни промени, които биха забранили продажбата на бира в павилиони и на пазари. Големите магазини и супермаркети няма да бъдат засегнати. Освен това от министерството искат да се определят часове, в които продажбата на алкохол да е разрешена, и да се въведат минимални продажни цени за всички алкохолни напитки, включително бирата.

През август Медведев нареди да се наложат ограничения върху рекламата на алкохол и предложи да се замени с по-тежко наказание сегашната глоба за продажба на спиртни напитки на младежи под 18 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още