IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спадът в търсенето на въздушен транспорт се забавя през август

Превозените по въздух стоки за месеца намаляват с 9,6% на годишна база, докато пътническият трафик отстъпва с 1,1 на сто

12:18 | 29.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Спадът в търсенето на въздушен транспорт се забавя през август

Спадът в търсенето в сектора на въздушния транспорт продължава да се забавя през август, става ясно от обявената във вторник статистика на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA).

Превозените по въздух стоки за месеца намаляват с 9,6% на годишна база, докато пътническият трафик отстъпва с 1,1 на сто. През юли пониженията бяха съответно 11,3% и 2,9%.

За периода януари-август авиокомпаниите са превозили с 18% по-малко стоки спрямо същия период на 2008 г., а броят на пътниците намалява с 8%.

Според IATA секторът все още не се е възстановил от кризата. Цените са се възстановили, но на нива, които не са печеливши за компаниите. Освен това превозвачите са принудени да свиват разходите си заради ниската запълняемост на самолетите и поскъпването на керосина, казват от бранша.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 03.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още