IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BNP Paribas излиза от страните данъчни убежища

Френските банки скоро ще бъдат задължени да обявяват подробна информация в годишните си отчети за експозициите си в държави, които не показват достатъчна готовност за сътрудничество във фискалната сфера

19:55 | 28.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
BNP Paribas излиза от страните данъчни убежища

Френската банка ще затвори подразделенията си в страните, определяни като данъчен рай, т.е. тези, които ще останат в „сивия” списък на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това заяви в понеделник изпълнителният директор на финансовата институция Бодуен Прот пред радио Europe 1.

По думите му ще бъдат затворени около „половин дузина” подразделения, като за пример той дава Панама.

Освен това банката смята да се изтегли от Бахамите.

Спирането на дейностите във въпросните страни се очаква да стане факт до 2010 г.

Бодуен Прот напомни, че френските банки скоро ще бъдат задължени да обявяват подробна информация в годишните си отчети за експозициите си в държави, които не показват достатъчна готовност за сътрудничество във фискалната сфера, според изисквания на нов закон, който беше гласуван през юни от парламента.

Тази есен се очаква да бъде уточнено каква точно информация трябва да бъде съобщавана от банките.

През миналата седмица няколко държави, сред които Швейцария и Монако, успяха да излязат от „сивия” списък на ОИСР, подписвайки двустранни споразумения за сътрудничество в областта на данъчната политика.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:56 | 28.09.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още