IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новата седмица започна със спад в цените на петрола

Котировките се върнаха под 66 долара за барел след пониженията на борсовите индекси в Азия

08:55 | 28.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Новата седмица започна със спад в цените на петрола

Цената на петрола започна новата седмица със спад, връщайки се под нивото от 66 долара за барел. Повод за това даде днешният спад на водещите борсови индекси в Азия, който дойде заради опасенията, че възстановяването на глобалната икономика ще се забави, съобщава Bloomberg.

Днес в Азия настроенията са повлияни от слабите макроикономически данни от САЩ, публикувани през миналата седмица. Японската йена пък се повиши до осеммесечен връх, което също е сигнал за охлаждане на рисковите апетити.

Цената на петрола не беше повлияна от поредните тестове на Иран, който изстреля ракети непосредствено преди срещата на ръководителите на страната с представители на западните държави. Делегацията е в Иран за разговори относно секретните ядрени разработки на страната.

Новата седмица стартира с отстъпление в цената на петрола от 0,56 на сто до 65,65 долара за барел. През миналата седмица на борсата в Ню Йорк черното злато поевтиня с цели 8,4 на сто.

Петролът от сорта брент, който се търгува в Лондон, изгуби 8,7 на сто през миналата седмица. Тази сутрин цената на брента пада с 0,57 на сто до 64,74 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още