IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И тази седмица не мина без банков фалит в САЩ

От началото на годината регулаторите вече са затворили 95 финансови институции

10:05 | 26.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
И тази седмица не мина без банков фалит в САЩ

Изминалата седмица отново донесе банков фалит в САЩ. Този път обаче той е само един, с което фалитите от началото на годината вече са 95 на брой.

Затворената банка е Georgian Bank и е базирана в Атланта. Депозитите й към 24 юли са били в размер на 2 млрд. долара. Активите на финансовата институция също са възлизали на 2 млрд. долара, предава Market Watch.

Очаква се фалитът да струва на Федералната корпорация по депозитно застраховане около 892 млн. долара, съобщават от институцията. Това за пореден път повдига въпроса за способността на корпорацията да спасява закъсали банки и поставя под изпитание нейните капиталови позиции.

Заради съмненията, че капиталът на FDIC ще бъде достатъчен за справяне със ситуацията, през седмицата се появиха спекулации, че може би е настъпил моментът, в който самата FDIC трябва да бъде спасена от търговските банки.

От понеделник клиентите на фалиралата банка ще бъдат прехвърлени към First Citizens Bank and Trust Company.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още