IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Клиент съди Bank of America за 1,78 трлн. долара

Американец останал недоволен от обслужването в клиентския център на банката и завел дело за рекордната сума

09:36 | 26.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Клиент съди Bank of America за 1,78 трлн. долара

Клиент на Bank of America е завел дело за обезщетение за рекордната сума от 1,784 трлн. долара, съобщава CNBC, позовавайки се на съдебни документи. Причината за делото, заведено от Далтън Кисколм, е недоволство от обслужването в центъра за обслужване на клиенти в банката.

Делото е започнато в края на август, като то е срещу банката и борда на директорите й. Искането на Кисколм е било „1,784 трлн. долара да бъдат депозирани в сметката му още на следващия ден“. Освен това той настоявал за обезщетение от още 200 млрд. долара, съобщава информационната агенция.

Опитите на CNBC да се свържат с Кисколм са останали безуспешни. Коментар е бил отказан и от говорителя на Bank of America.

Съдия по делото е Дени Чин, който нашумя около случая с финансовата пирамида на Бърнард Мадоф и колосалното наказание от 150 години затвор, което той присъди на измамника.

„Изглежда Кисколм се оплаква от това, че е провел серия от телефонни разговори с банката и е получил недостатъчна информация от 'испанска жена'. Според него са му отхвърлени чекове, тъй като не са били изписани правилно някои данни в тях“, обяснява съдията.

Съдията е дал на Килском време до 23 октомври да обясни по-добре своето обвинение към банката. В противен случай жалбата му ще бъде отхвърлена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още