IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Motor Oil купува бензиностанциите на Shell в Гърция за 219 млн. евро

Според споразумението гръцката фирма ще запази марката на Shell върху придобиваните обекти за най-малко пет месеца след сделката

11:55 | 25.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Motor Oil купува бензиностанциите на Shell в Гърция за 219 млн. евро

Гръцката петролна група Motor Oil обяви, че е постигнала споразумение с Shell за закупуването на дистрибуционната мрежа на англо-холандската компания в Гърция, съобщи АФП. В страната Shell разполага със 700 обекта.

Цената по сделката е 219,1 млн. евро.

Транзакцията, която трябва да бъде одобрена от антимонополните власти, предвижда още придобиването от Motor Oil на складовите инсталации на Shell в страната, както и на 49% от поделението за разпространение на самолетно гориво.

Според споразумението гръцката фирма ще запази марката на Shell върху придобиваните обекти за най-малко пет месеца след сделката.

Motor Oil, която е собственост на влиятелната гръцка фамилия Вардиноянис, е сключила също така договор за покупката на гръцкото газово подразделение на Shell. Сумата по тази сделка е 26,5 млн. евро.

Това са поредните големи придобивания на гръцкия пазар на горива. През юни британската BP продаде 1200 бензиностанции на най-големия играч в сектора в страната Hellenic Petroleum срещу 359 млн. eвро. Последната е собственик на веригата бензиностанции ЕКО България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още