IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нови уреди ще поемат вредните изпарения при зареждане на бензиностанция

По-големите бензиностанции с дебит над 3000 куб. м годишно са длъжни да инсталират новите технологии до 2018 г.

16:35 | 24.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Нови уреди ще поемат вредните изпарения при зареждане на бензиностанция

Бензиностанциите в Европейския съюз занапред ще трябва да монтират специални инсталации, които да поемат най-малко 85% от вредните изпарения, отделяни при зареждането на автомобилите с гориво, съобщи АФП.

Новата директива беше одобрена на днешното съвещание в Брюксел на министрите на промишлеността и конкурентоспособността от Европейския съюз.

До този момент бензиностанциите бяха длъжни да събират обратно само изпаренията, отделящи се при доставката на бензин в резервоарите на складовете им.

Бензиновите пари съдържат канцерогенен бензен, както и въглеводороди, които могат да образуват тропосферен озон - замърсяващо вещество, вредно за здравето на човека и за екосистемите, се казва в комюнике на ЕС.

Новото правило важи за всички бензиностанции, с изключение на най-малките, при новопостроените обекти или при ремонтно-обновителни дейности на стари бензиностанции.

По-големите бензиностанции с дебит над 3000 кубични метра годишно са длъжни да инсталират новите технологии до 2018 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още