IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските акции с първи спад от четири сесии

Сред понижаващите се позиции по време на днешната сесия се наредиха акциите на автомобилните компании

20:13 | 18.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските акции с първи спад от четири сесии

Повечето акции, търгувани на големите европейски фондови пазари, отбелязаха спад в петък, което е първо понижение от четири сесии. Паневропейският индекс Dow Jones Stoxx 600 загуби 0,48% от стойността си, смъквайки се до ниво от 244,92 пункта.

В същото време обаче индикаторът е на над 55% от регистрираните през март дъна.

На регионално равнище френският CAC 40 падна с 0,19%, а немският DAX се понижи с 0,48 на сто. За разлика от тях британският FTSE 100 успя да отбележи ново покачване и нарасна с 0,17%.

Сред понижаващите се позиции по време на днешната сесия се наредиха акциите на автомобилните компании, като инвеститорите явно остават недоволни от показваното им на автомобилното изложение във Франкфурт. Книжата на Renault поевтиняха с 3,5%, а тези на Volkswagen паднаха с 6,4 на сто.

Силен спад (-16,6%) регистрираха и книжата на холандската верига супермаркети Super de Boer, след като стана ясно, че компанията приема да бъде закупена от конкурентната Jumbo Holding.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още