IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Увереността на Бернанке в края на рецесията прати петрола над $70 за барел

Оптимизмът на пазара обаче бързо се стопи след поредните данни за ръст на петролните запаси в САЩ

08:45 | 16.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Увереността на Бернанке в края на рецесията прати петрола над $70 за барел

Цената на суровия петрол скочи с над 3 на сто вчера и отново се върна над нивото от 70 долара за барел. Причина за това стана изявлението на председателя на американския Федерален резерв Бен Бернанке, в което специалистът обяви, че от техническа гледна точка рецесията е приключила.

Така на борсата в Ню Йорк петролът с доставка през октомври добави 2,07 долара към цената си до 70,93 долара за барел.

Оптимизмът обаче се задържа кратко на пазарите и след първоначалната реакция на изказването на Бернанке, котировките смениха посоката си. Това се случи най-вече заради поредните данни за ръст на петролните запаси в САЩ, които бяха разпространени от Американския петролен институт.

Днес се очакват официалните правителствени данни за петролните запаси, като прогнозите на анализаторите са, че те ще отбележат ново повишение.

През нощта петролът отстъпи до 70,10 долара за барел, но рано тази сутрин спадът спрямо вчера се ограничава до 0,25 на сто и цена от 70,76 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент поскъпна с 2,2 на сто до 69,86 долара за барел. Тази сутрин цената му се понижава с 0,4 на сто до 69,56 долара за барел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още