IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът остава под 69 долара за барел

През последното денонощие цената на суровината не извърши резки движения за разлика от котировките на природния газ

08:57 | 15.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът остава под 69 долара за барел

Цената на суровия петрол остана стабилна през последното денонощие и търговията премина в тесни граници. За разлика от нея обаче цената на газа скочи рязко на борсата в САЩ, като добави близо 12% към стойността си.

В крайна сметка сесията вчера приключи с поскъпване от 11 на сто за природния газ до цена от 3,297 долара за милион британски термални единици. Тази сутрин синьото гориво поскъпва с почти още 5 на сто до 3,45 долара за милион британски термални единици.

Изригването на цената на газа според анализатори се дължи на влизането на голям играч на пазара, който е открил голяма експозиция с убеждението, че поне в кратък срок суровината има прекалено ниска цена.

На борсата в Ню Йорк вчера лекият суров петрол отстъпи минимално до ниво 68,86 долар за барел. Тази сутрин петролните контракти с доставка през октомври губят още 3 цента до 68,83 долара за барел.

Тази сутрин петролът от сорта брент отстъпва с 0,43 на сто до 67,15 долара за барел на електронната платформа на борсата в Лондон.

Търговията с петрол остава вяла през последното денонощие, тъй като погледите на пазара са отправени към фондовите борси. Причината за това е вчерашната рязка смяна на настроенията на Wall Street, която изведе основните американски индекси до ръст.

Интересът към фондовия пазар е завишен и поради факта, че вчера се навърши една година от банкрута на инвестиционната банка Lehman Brothers.

Вижте какво мислят по въпроса водещи икономисти като Жан-Клод Трише, Нуриел Рубини и Джим Роджърс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още