IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обама заплаши Wall Street, че не може винаги да разчита на данъкоплатците

Президентът на САЩ призова за „здрав разум” при създаването на финансовите правила

19:54 | 14.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Обама заплаши Wall Street, че не може винаги да разчита на данъкоплатците

Американският президент Барак Обама призова за „здрав разум” при разработването на правила за дейността на финансовия сектор в САЩ. Това се случи по време на изказване, посветено на годишнината от банкрута на инвестиционната банка в Lehman Brothers.

Обама отправи остро предупреждение към онези, които игнорират уроците на финансовата криза и заяви, че „следващият път” Wall Street не може да разчите на помощта на данъкоплатците, предава Market Watch.

В своето изказване Обама изложи предложенията на администрацията за реформа на регулаторната система и изтъкна, че досегашните му действия са спомогнали за потискане на кризата.

„Работата по възстановяването продължава”, каза Обама. „И макар аз никога да не мога да бъда доволен докато хората са без работа и нашата финансова система е отслабена, ние можем да бъдем уверени, че бурите от последните две години отминават”, заяви американският президент.

Сред предложенията за реформи на Обама е създаването на нова агенция, която да служи за защита на потребителите. Тя трябва да въведе правила за прозрачност и счетоводство. Освен това от компаниите трябва да се изисква да задържат повече капитал и да имат по-висока ликвидност, смята президентът.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още