IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Wall Street отстъпиха в края на седмицата

Търговията премина в тесен рейндж и минимални загуби за основните индекси

23:02 | 11.09.09 г.
Акциите на Wall Street отстъпиха в края на седмицата

Петъчната сесия в Ню Йорк премина без значителни колебания за основните борсови индекси. 

Dow Jones Industrial Average изгуби 0,22% до 9606 пункта, Nasdaq падна с 0,15% до 2080 пункта, а S&P 500 се понижи с 0,13% до 1042 пункта.

Книжата на втората по големина транспортна фирма в света FedEx регистрираха ръст от 6,5%, след като компанията обяви, че очаква по-голяма печалба за тримесечието, свършващо на 31 август, от обявената по-рано. За юни-август FedEx очаква печалба на акция от 58 цента при предишна прогноза за 30-45 цента на акция.

Днес излязоха и макроданни за потребителските нагласи и цените на вносните стоки, както и за запасите на американските компании.

Позитивните икономически нагласи на американските домакинства са се повишили по-силно от очакваното и достигат най-високото си ниво за последните три месеца през септември. Индексът на потребителското доверие на Мичиганския университет се повиши до 70,2 пункта през септември спрямо 65,7 пункта за август.

В същото време поскъпването на петрола е повишило цените на вносните стоки с 2% през август. Най-много поскъпват горивата – с близо 10% спрямо предишния месец. Това се дължи и на обезценката на щатския долар, която прави чуждите стоки по-скъпи.

Складовите запаси на веригите за търговия на едро в САЩ се понижиха за 11 пореден месец през юли. Индексът, който следи запасите на търговците на едро се понижи по-силно от очакваното с 1,4% на месечна база през юли, след като през юни намаля с 2,1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още