IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Путин се готви пак да е президент от 2012 г.?

Възможно е настоящият премиер на Русия скоро да се върне на президентската позиция

17:07 | 11.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Путин се готви пак да е президент от 2012 г.?

Премиерът на Русия Владимир Путин не изключва вероятността отново да стане президент на страната през 2012 г., съобщи Итар-Тасс.

По време на срещата на т.нар. международен дискусионен клуб „Валдай“ премиерът за пръв път, откакто заема този пост, е „дал сигнал за това, че сериозно обмисля възможността да се върне на президентския пост“, коментира участвал в дискусията политолог.

Той е допълнил, че Путин всъщност не е отговорил направо дали ще се кандидатира за президент, но не е и отрекъл това.

Владимир Путин е посочил същевременно, че не възнамерява да се конкурира на изборите за президентския пост с Дмитрий Медведев, опровергавайки и слуховете в медии за конкуренция между тях в момента.

Руският премиер е напомнил, че при президентските избори през 2008 г. между тях двамата не имало никаква конкуренция.

В България по руски телевизии беше видно как Путин лично участва в многолюдни предизборни митинги на Медведев и по мнението на руски медии именно това е основната причина Медведев да бъде избран за президент. Според руските закони един президент не може да заема този пост повече от два последователни мандата.

По време на днешната дискусия Владимир Путин е обяснил, че „когото наближат изборите, ние двамата (с Медведев) ще обмислим какво да правим, изхождайки от политическата ситуация, разположението на силите и др.“

„Ние ще се разберем, защото сме сме от една кръв и с еднакви политически възгледи“, е заявил Путин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още