IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсата в САЩ постигна четвърти пореден ръст

След като индексите в Европа постигнаха рекорди за годината зелената вълна се задържа и на американския пазар

23:11 | 09.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Борсата в САЩ постигна четвърти пореден ръст

Днешната борсова сесия донесе четвърти пореден ръст на американските индекси. Това се случи въпреки нестабилното им движение в началото и средата на сесията, когато настроенията на инвеститорите не успяха да намерят категорична посока.

Денят не беше особено богат на икономически данни, което според специалистите би трябвало да подложи на изпитание ралито на индексите, което започна в началото на март. Днес борсовите индекси в Европа постигнаха нови върхове за 2009 година.

По-сериозните индикатори от деня са публикуваната от Фед Бежова книга, както и новите данни за пазара на труда в САЩ.

Бежовата книга даде известни поводи за оптимизъм, тъй като показа съживяване на производството и по-оптимистични нагласи за сектора на недвижимите имоти в някои региони на САЩ. Това обаче не беше достатъчно, за да зарадва категорично анализаторите, тъй като потребителските разходи остават нестабилни.

Негативен оттенък имаше и новината, че за всяко свободно работно място в САЩ вече се борят над шест души. Освен това като цяло свободните позиции намаляват значително през поселдните две години.

Въпреки всичко индексът на сините чипове в САЩ Dow Jones напредна с 0,5 на сто до 9 547 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 добави 0,8 на сто до 2 060 пункта, а индексът на компаниите от борсата Насдак Nasdaq Composite напредна с 1,11 на сто до 2 060 пункта.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 09.09.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още