IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лукойл прогнозира средна цена на петрола 60 долара за барел до 2020 г.

Лукойл възнамерява да строи газопрвод с дължина 800 км, който може да стане елемент от обезпечаване на доставките за газопровода „Южен поток“

10:25 | 07.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Лукойл прогнозира средна цена на петрола 60 долара за барел до 2020 г.

Прогнозите на Лукойл са за средна цена на петрола от 60 долара за барел за периода 2010-2020 г. и от нея компанията изхожда при изготвяне на разчетите си за добив на петрол за периода. Това е заявил президентът и съсобственик на руската петролна компания Вагит Алекперов, цитиран от Прайм-Тасс.

По думите му Лукойл продължава да разглежда въпросите за нови придобивания през следващите години, но повече ще се съсредоточи в сектора проучване и добив на нефт.

Във връзка с находището си на природен газ в северната част на Каспийско море Лукойл възнамерява да строи газопровод с дължина 800 км, като 200 км от тях ще са по дъното на морето, а 600 км – по сушата, е съобщил още Алекперов, допълвайки, че строежът ще е скъп, предвид морската част.

Газпром вече е определил къде ще бъде точката на свързване с магистралните газопроводи на страната. Шефът на Лукойл е подчертал, че въпросният газопровод, който ще строи компанията, може да стане елемент от обезпечаване на доставките за газопровода „Южен поток“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още