IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът стартира седмицата с повишение

Тази седмица страните от ОПЕК ще решат дали да повишават производството

08:14 | 07.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът стартира седмицата с повишение

Цената на петрола започна новата седмица със значително колебание. В самия старт на търговията петролните контракти с доставка през октомври понижиха цената си с 0,7 на сто на електронната платформа на борсата в Ню Йорк. Постепенно обаче ситуацията се промени и към момента черното злато поскъпва с 0,7 на сто до 68,23 долара за барел.

През миналата седмица петролът понижи цената си с 6,5 на сто, записвайки най-слабото си месечно представяне за последните две седмици.

Тази седмица ключова роля за посоката на котировките ще изиграе решението на ОПЕК за производството през следващите месеци. Представителите на организацията ще се съберат във Виена, като повечето анализатори не очакват да станем свидетели на промяна в производствените квоти.

Причината за това е голямото количество на запасите във водещите икономики, съобщава Bloomberg.

Днес на борсата в Ню Йорк няма да има сесия, тъй като американците посрещат Деня на труда, който по традиция е почивен. Сесия няма да има също и на фондовата борса.

Новата седмица започна с повишение и за търгувания на борсата в Лондон петрол от сорта брент. Неговата цена се повишава с 1,2 на сто и октомврийските фючърси се котират по 67,36 долара за барел.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още