IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Частният сектор в Америка заличи цяло десетилетие от развитието си

Статистиката е безмилостна: през август 2009 година работните места са с 223 хил. по-малко спрямо август 1999 г.

11:01 | 05.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Частният сектор в Америка заличи цяло десетилетие от развитието си

Данните за американския пазар на труда стават все по-обезпокоителни. Макар някои анализатори да се зарадваха, че макар да продължават, съкращенията в частния сектор забавят своята сила, по-задълбочен поглед върху данните дава доста мрачна картина за ситуацията.

Секторът от американската икономика, на който се разчита най-силно за развитието на икономиката, е частният бизнес. Данните обаче показват, че за последните месеци ситуацията на пазара на труда в частния сектор се е върнала десет години назад, пише Market Watch.

Това ясно се вижда от безмилостната статистика: през август 2009 година в частния сектор има 223 хил. работни места по-малко от август 1999 година. Ситуацията става още по-мрачна и при разглеждането на статистиките, показващи ръст на населението в САЩ от цели 33,5 млн. души за последните десет години.

Това означава, че Америка е изживяла най-лошото си десетилетие по отношение на създаването на работни места от годините на Голямата депресия досега.

За същия период – август 1999-август 2009 година държавната администрация е създала 2,1 млн. работни места. Наглед звучи добре, но това е най-лошият десетгодишен период от последната по-сериозна рецесия, която налегна САЩ в началото на 90-те години.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още