IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Колебливо и разнопосочно начало на сесията на Wall Street

Здравният, технологичният и финансовият сектор успяват да отчетат ръст в началото на сесията

17:09 | 04.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Колебливо и разнопосочно начало на сесията на Wall Street

Основните индекси в САЩ се движат колебливо около неутралната зона в началото на последната за тази седмица борсова сесия. Докладът на американското правителството за пазара на труда разкри, че безработицата в Щатите се е повишила до 9,7% през август спрямо 9,4% през юли.

В същото време броят на закритите работни места се оказа по-малък от очакваното и отбеляза най-ниската си стойност за последната година. Неселскостопанските отрасли на икономиката са съкратили 216 хил. работни места през август при очаквани съкращения на 223 хил. работни места.

Най-старият борсов индекс Dow Jones IA се понижава с 0,1% до 9340 пункта половин час след началото на борсовата сесия. По-широкият S&P 500 добавя 0,1% към стойността си до 1004 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, остава без промяна на ниво от 1983 пункта.

Сред малкото сектори, които успяват да се представят добре в началото на търговията, се наредиха здравния, технологичния и финансовия. Добивните компании и тези от потребителския сектор се наредиха сред губещите.

Оборотът по време на днешната борсова сесия вероятно ще бъде слаб в очакване на дългия празничен уикенд в САЩ и Канада. Фондовите борси в двете страни, както и международната петролна борса в Ню Йорк, ще останат затворени в понеделник поради честването на Деня на труда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още