IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се застоя около 68 долара за пореден ден

От началото на тази седмица петролните фючърси губят 6,4% от цената си

09:19 | 04.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се застоя около 68 долара за пореден ден

За пореден ден цената на петрола се задържа близо до нивото от 68 долара за барел и е на път да отбележи най-голямото си седмично понижение за последните два месеца. Причина за това станаха очакванията, че Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) няма да промени сегашните си квоти на производство.

Петролните министри на страните, членуващи в ОПЕК, ще се срещнат следващата седмица, за да обсъдят заложената през тази година квота за производство на 24,8 млн. барела дневно. Анализаторите, анкетирани от Bloomberg, са на мнение, че тази квота ще се запази, защото с края на лятото потреблението на бензин в САЩ ще намалее.

Петролните фючърси с доставка през октомври поскъпват с 22 цента до 68,18 долара за барел по време на днешната електронна търговия на борсата в Ню Йорк. Американският лек суров петрол приключи сесията в четвъртък с минимално понижение на цената от 9 цента до 67,96 долара за барел. От началото на седмицата той губи 6,4% от цената си.

Това е най-силният седмичен спад на цената на суровия петрол от 10 юли. Срещата на страните от ОПЕК ще започне на 9 септември във Виена. ОПЕК отговаря за 40% от световното производство на черно злато.

Брентът поскъпва с 24 цента до 67,36 долара за барел в часовете на електронната търговия на Лондонската международна петролна борса. Октомврийските петролните фючърси приключиха вчерашната сесия с понижение на цената от 54 цента, или 0,8%, до 67,12 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още