IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролните пазари търсят посока

Цената на американския лек суров петрол отново се задържа над нивото от 68 долара за барел

22:51 | 03.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролните пазари търсят посока

Цената на петрола се повиши леко в края на днешната волатилна сесия след данните за нарастването на продажбите на големите вериги за търговия на дребно в САЩ през август и понижението на новите молби за помощи при безработица.

Щатският долар поевтиня спрямо еврото и понижава леко своята стойност спрямо кошницата от шест основни валути, предаде Ройтерс. Обикновено поевтиняването на щатската валута води до поскъпване на черното злато.

През последните седмици енергийните пазари търсят посока и цената на петрола се движи в тесен интервал под влияние на смесените икономически данни и промените в потреблението и резервите от суровината в световен мащаб.

Петролните фючърси с доставка през октомври поскъпват с 21 цента, или 0,3%, до 68,26 долара за барел на международната петролна борса в Ню Йорк. Цената на суровината варираше в интервала от 67,66 до 69,40 долара за барел.

В Лондон петролът тип „Брент” поевтинява с 15 цента, или 0,2%, до 67,51 долара за барел. Октомврийските петролни фючърси се търгуваха в интервал от 66,95 до 68,70 долара за барел по време на днешната сесия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още