IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ултиматум за Ковачки и сръбския му завод "Траял"

Критиките към новия собственик на производствения комплекс в Крушевац се отнасят най-много за нивото на инвестициите

10:25 | 03.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ултиматум за Ковачки и сръбския му завод "Траял"

Българската компания "Брикел", собственик на сръбската "Траял", има срок до края на септември да изпълни задълженията си по договора за покупка и едва след изтичането на този срок ще се знае каква е бъдещата съдба на фабриката за гуми в Крушевац, пише белградският вестник "Вечерне новости".

Критиките към новия собственик на производствения комплекс в Крушевац се отнасят най-много за нивото на инвестициите в "Траял", посочва изданието, цитирано от БТА. От синдикатите твърдят, че вместо 17 млн. евро са били вложени едва 2 млн.

Преди три години "Брикел", която е собственост на бизнесмена Христо Ковачки, се задължи през първите пет години да вложи 25 млн. евро в "Траял", в който работят 2400 работници, пише сръбското издание.

Според информации от Агенцията за приватизация след изтичането на срока ще заседава експертна комисия, но съществуват големи шансове да не се стигне до разтрогване на договора и това е последната мярка.

Изданието отбелязва, че в случая с "Траял" новите собственици сътрудничат с Агенцията за приватизация. Предложенията на „Брикел“ за отлагане на инвестициите, промяна в структурата на вложенията и за одобрение за продажба на 20 на сто от имуществото не са приемливи, посочват в сръбската Агенция за приватизация.

През юни сръбските медии съобщиха, че работниците в друг сръбски завод на Ковачки - този за амбалажна хартия "Владичин Хан", стачкуват заради неплатени заплати за последните 12 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още