IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се задържа около 68 долара за барел

Петролните фючърси приключиха сесията в сряда без промяна в цената, което не се е случвало от 2006 г.

09:14 | 03.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се задържа около 68 долара за барел

Цената на суровия петрол се движи малко над нивото от 68 долара за барел по време на днешната азиатска търговия, след като данните на Министерството на енергетиката в САЩ показаха, че петролните запаси на страната са намалели през изминалата седмица.

Това е знак, че потреблението на суровината в САЩ, който е най-големият енергиен потребител на света, се повишава. Резервите от петрол са намалели с 372 хил. до 343 млн. барела в рамките на седмицата до 28 август. Икономистите очакваха два пъти по-силно понижение.

Американският лек суров петрол с доставка през октомври поскъпва с 15 цента до 68,20 долара за барел в часовете на електронната търговия на петролната борса в Ню Йорк. Петролните фючърси приключиха сесията в сряда без промяна в цената, което не се е случвало от 2006 г.

От началото на годината барел суров петрол е поскъпнал с 53%. Среднодневното потребление в САЩ възлиза на 19,3 млн. барела за четирите седмици до 28 август, което е с 0,1% повече спрямо същия период на миналата година, предаде Bloomberg.

Брентът с доставка през октомври поевтинява с 1 цент до 67,65 долара за барел по време на електронната търговия на международната борса в Лондон. Октомврийските петролни фючърси приключиха вчерашната сесия с понижение на цената от 7 цента до 67,66 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още