IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Биковете в САЩ се съвземат след вчерашните разпродажби*

Индексите успяват да се задържат на положителна територия

19:45 | 02.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Биковете в САЩ се съвземат след вчерашните разпродажби*

Основните борсови индекси на Wall Street се движат колебливо в двете посоки по време на днешната сесия след разпродажбите във вторник. Положително на настроенията се отразиха нарастването на производителността през второто тримесечие и намаляването на съкращенията в частния сектор през август, които донякъде смекчиха подновените тревоги на инвеститорите за икономическото възстановяване.

Индексът на 30-те най-големи борсови компании Dow Jones IA напредва с 0,2% до 9327 пункта в средата на сесията. По-широкият S&P 500 се повишава с 0,15% до 1000 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, напредва с 0,3% 1974 пункта. Компаниите от транспортния и потребителския сектор се наредиха сред най-губещите.

Днес стана ясно, че работните места в частния сектор на икономиката намаляват с най-слабото си темпо от септември 2008 г., а планираните от големи американски компании съкращения се свиват за шести пореден месец през август. Производителността на американските служители се увеличава с рекордните за последните шест години 6,6% на тримесечна база през второто тримесечие.

Данните за фабричните поръчки в САЩ разкриха, че те са се увеличили по-слабо от очакваното през юли, след като намаленото търсене на петролни продукти е заличило ръста на поръчките за самолети и друго транспортно оборудване. Индексът, който следи фабричните поръчки, се повишава с 1,3% на месечна база през юли, което е пето увеличение за последните шест месеца.

Това обаче се оказа по-малко от очакваното от анализаторите увеличение от 2,2% спрямо юни, когато фабричните поръчки нараснаха с 0,9% на месечна база. Поръчките за транспортно оборудване се повишават с 18,5% на месечна база, а тези на самолети и самолетни части се удвояват през разглеждания месец. Поръчките на нетрайни стоки намаляват с 1,9% на месечна база.

*Актуално към 19:45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още