IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се търгува за 70 долара след вчерашното силно поевтиняване

Петролните фючърси поевтиняха с близо 4% в рамките на вчерашната сесия

09:10 | 01.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът се търгува за 70 долара след вчерашното силно поевтиняване

Цената на суровия петрол остава почти без промяна по време на днешната електронна търговия и кръжи около 70 долара за барел. Опасенията, че забавянето на банковото кредитиране ще подкопае възстановяването на китайската икономика, понижиха силно цената на черното злато в понеделник.

Китай е вторият по големина потребител на енергия в света след САЩ.

Петролните фючърси поевтиняха с близо 4% в рамките на вчерашната сесия и записаха най-силното си еднодневно процентно понижение за последните две седмици. Разпродажбите на фондовата борса в Шанхай доведоха до спад на основните индекси в размер на близо 7%, след което червената вълна заля и пазарите на ценни книжа в Европа и САЩ.

Американският лек суров петрол с доставка през октомври се търгува срещу 70,08 долара за барел по време на днешната електронна търговия на Нюйоркската петролна борса, което е повишение на цената от 12 цента. Петролът поевтиня с 2,78 долара, или 3,8%, до 69,96 долара за барел в края на сесията в понеделник.

От началото на тази година американският лек суров петрол е поскъпнал с 57%.

На международната петролна борса в Лондон брентът се търгува с повишение на цената от 17 цента до 69,82 долара за барел в часовете на днешната електронна търговия. Октомврийските петролни фючърси поевтиняха с 3,14 долара, или 4,3%, до 69,65 долара за барел в края на вчерашната сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още