IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Shell строи завод за смазочни масла в Русия за 100 млн. долара

Заводът на Shell за смазочни масла в Русия ще е с капацитет около 180 млн. т годишно

13:45 | 31.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Shell строи завод за смазочни масла в Русия за 100 млн. долара

Концернът Shell предвижда в края на 2010 г. да пусне в експлоатация завод за производство на смазочни масла в руския град Торжок (Тверска област), стана ясно по време на церемонията по започване на строителството, която се състоя днес.

Стойността на проекта е 100 млн. долара, предава РИА Новости.

Заводът на Shell за смазочни масла в Русия ще е с капацитет около 180 млн. тона годишно и ще е един от най-големите в рамките на компанията, а и в Русия като цяло.

От Shell коментират, че строителството на предприятието в близост до потребителите ще позволи на компанията да снабдява руския пазар със смазочни масла за леките автомобили, градския транспорт и индустрията.

Предвижда се промишлените предприятия да получават на едро големи доставки на масла, което ще пести на компанията време и разходи за внос и съхранение.

Не е изключено в перспектива Shell дори да изнася произведени в Русия смазочни масла за съседни страни.

Към момента 20% от вноса на моторни масла в Русия се пада на Shell, а в Санкт Петербург и Москва компанията има бензиностанции.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 15.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още