IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вяла сесия на Wall Street с негативен оттенък

Трите основни борсови измерителя отчетоха минимален седмичен ръст

23:34 | 28.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Вяла сесия на Wall Street с негативен оттенък

Прогнозата на Intel за нарастване на продажбите с близо 9% през третото тримесечие и по-добрите от очакваното финансови резултати на Dell за второто фискално тримесечие подкрепиха компаниите от технологичния сектор по време на днешната волатилна сесия на Wall Street.

Трите основни борсови измерители започнаха търговията с повишения, но скоро след началото на сесията изгубиха своята инерция от предишните дни на фона на слабия изтъргуван оборот, предаде CNN.

Основният борсов индекс Dow Jones IA, по-широкият S&P 500, както и технологичният Nasdaq Composite, достигнаха нови върхове за тази година в началото на търговията. Единствено Nasdaq Composite обаче изплува на положителна територия в края на сесията.

Dow Jones IA изгуби 0,4% от стойността си до 9544,2 пункта, S&P 500 се понижи с 0,2% до 1028,9 пункта, а Nasdaq Composite отчете минимален ръст от 0,1% до 2028,8 пункта. В сравнение с миналия петък трите индекса са се повишили съответно с 0,4%, 0,3% и 0,4%.

Личните доходи на американските домакинства са останали непроменени през юли, докато потребителските разходи са нараснали с 0,2% за месеца. Стойността на индекса на потребителското доверие на Мичиганския университет за август бе ревизирана нагоре до 65,7 от предварително обявените 63,2 пункта.

По време на днешната сесия стана ясно, че технологичната компания Apple се е споразумяла с китайски мобилен оператор да пусне в продажба своя смартфорн iPhone на китайския пазар. Книжата на компанията поскъпнаха с 0,4% до 170,05 долара за акция в края на сесията на борсата Nasdaq.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още