IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът отново се върна над 72 долара за барел

Поредната позитивна сесия на фондовите пазари върна интереса към черното злато

08:48 | 28.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът отново се върна над 72 долара за барел

Цената на петрола отново премина над 72 долара за барел. Повод за това даде поредната зелена сесия на фондовата борса в САЩ, която върна спекулациите, че глобалната икономика е на път да излезе от рецесията.

Черното злато привлече интереса на инвеститорите и заради вчерашните данни за БВП на САЩ, които показаха по-малка от очакваната контракция на американската икономика. Тя се е свила с 1,0 на сто, което се оказа по-силна новина от това, че петролните запаси в страната са се увеличили отново.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през октомври поскъпнаха с 1,5 на сто до 72,49 долара за барел. Тази сутрин те добавят нови 4 цента и по време на азиатската сесия цената им достига 72,53 долара за барел.

Въпреки това обаче, цената на петрола се движи с понижение от близо 2 на сто от началото на настоящата седмица.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент повиши цената си с 1,2 на сто до 72,51 ддолара за барел. Тази сутрин пък суровината губи 7 цента до ниво 72,44 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още