IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсата в САЩ „изплува“

Пазарът все пак оцени положително обнадеждаващите данни за намаляването на броя на трайно безработните в САЩ

23:00 | 27.08.09 г.
Борсата в САЩ „изплува“

След първоначалния си спад в ранната търговия основните борсови индекси на Wall Street бяха подкрепени от бичи настроените инвеститори, което им помогна да изплуват над вчерашните нива на затваряне.

В основата на рейда на борсата станаха данните за намаляването на броя на трайно безработните в САЩ и по-малкия от очакваното спад на икономиката през второто тримесечие.

Въпреки това, според анализатори, пазарът вече не вижда причина за покачване и търси по-убедителни знаци за възстановяване на икономиката преди да възобнови възходящия си тренд.

Броят на американците, които са останали без работа и получават социални помощи за безработица в продължение на поне две седмици, се е понижил с над 100 хил. до 6,13 млн. души за седмицата до 13 август. Това е най-ниското ниво от началото на април.

В същото време първоначалните молби за помощи при безработица намаляват с 10 хил. до 570 хил. за седмицата, приключила на 22 август. Правителствените данни потвърдиха и първоначално обявения спад на брутния вътрешен продукт през второто тримесечие от 1% спрямо предишното.

Dow Jones IA затвори с актив от 0,4% до 9 580 пункта, Nasdaq се покачи с 0,16% до 2 027 пункта, а S&P 500 отчете ръст от 0,27% до 1 030 пункта.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още