IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шеф във МВФ: Световната икономика се подобрява

Според МВФ моментът никак не е подходящ правителствата да се задоволят с направеното досега

20:21 | 27.08.09 г.
Шеф във МВФ: Световната икономика се подобрява

Състоянието на световната икономика се подобрява, но в никакъв случай не бива правителствата да спират усилията си за постигане на подем, заяви директорката по международните връзки на Международния валутен фонд (МВФ) Каролайн Аткинсън, предаде БТА.

Разбира се, световната икономика се подобрява, това показват и публикуваните днес данни за брутния вътрешен продукт (БВП) на САЩ, посочи Аткинсън пред журналисти. Тя обаче изтъкна, че според МВФ е много важно правителствата да не се задоволят само с направеното досега.

Аткинсън припомни, че МВФ очаква по-скоро слаб подем и че още не е време да се прилагат стратегии за изход от кризата.

В публикация, разпространена сред медиите на 18 август, главният икономист на МВФ Оливие Бланшар посочи, че възстановяването на икономиката е започнало на световно равнище, но подемът няма да бъде лесен, защото кризата оставя дълбоки белези за години наред както върху търсенето, така и върху предлагането.

Американското министерство на търговията днес потвърди оповестените преди месец данни за свиване на БВП на САЩ с 1 на сто през второто тримесечие спрямо 6,4 на сто през предходните три месеца, което представлява чувствително забавяне на спада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още