IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Credit Agricole удвоява печалбата си през второто тримесечие

Положителният резултат възлиза на 201 млн. евро и се дължи на по-малки отписвания на активи

12:15 | 27.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Credit Agricole удвоява печалбата си през второто тримесечие

Третата по големина банка във Франция – Credit Agricole, отчете силен ръст на печалбата си за второто тримесечие на годината. Тя възлиза на 201 млн. евро, което е далеч над очакванията на анализаторите за печалба в размер на 122 млн. евро.

Банката е успяла да съкрати загубата на поделението си за инвестиционно банкиране до 87 млн. евро, след като за същия период на миналата година тя беше цели 855 млн. евро.

След публикуването на отчета пазарната капитализация на Credit Agricole се увеличава с около 7 на сто до 13,40 евро за акция. От началото на годината пък акциите на банката са поскъпнали с 66 на сто.

Credit Agricole е можела да има и по-добри резултати, ако не беше загубата от 190 млн. евро на поделението й в Гърция – Emporiki. Банката е заплатила и 206 млн. евро заради дела си в италианската банка Intesa Sanpaolo, а други 465 млн. са загубени заради преоценки, предава Bloomberg.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още