IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът отново поевтинява

Черното злато отстъпва вече три поредни дни заради опасенията, че Китай може да ограничи инвестициите си в индустриални обекти

08:44 | 27.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът отново поевтинява

Цената на петрола бележи нов спад на международните пазари. Според анализатори това се дължи на опасенията, че китайското правителство може да прибегне до ограничаване на инвестициите в индустриални обекти, което би довело до забавяне на търсенето на горива в страната.

Суровината отстъпва и заради поскъпването на американския долар, който успява да надделее над еврото за четвърти пореден ден, Тази сутрин двете валути се търгуват с минимално изменение спрямо вчера, като то е в полза на зелените пари. На валутните пазари двойката се търгува по 1,4247 долара за едно евро.

Вчера на борсата в Ню Йорк лекият суров петрол с доставка през октомври понижи цената си с 0,9 на сто до 71,43 долара за барел. Главна роля за това изиграха даннит за увеличение на петролните запаси на САЩ. Днес се очаква енергийното министерство да публикува официални стойности на запасите в страната за изминалата седмица.

През нощта октомврийските фючърси изгубиха още 0,45 на сто и рано тази сутрин барел петрол се търгува за 71,11 долара за барел.

Близо до цената на лекия суров петрол са и котировките на търгувания в Лондон петрол от сорта брент. Неговата цена днес се понижава с 0,55 на сто спрямо вчера до 71,26 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още