IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Едно от шест британски семейства е без работа

Броят на семействата, чиито членове нямат работа, нараства драстично заради икономическата криза

18:21 | 26.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Едно от шест британски семейства е без работа

Едно от всеки шест британски семейства, което има поне един член на трудоспособна възраст, е останало без нито един трудещ се, показват официални данни на правителството.

Общо 3,3 млн. домакинства не са имали нито един член, който да разполага с работа през юни, става ясно от доклада. Това е най-високото ниво на „семейната безработица” от 1999 година, посочва ВВС. Увеличението спрямо юни миналата година е с цели 240 хил. семейства, които са без работа.

Особено тежка е ситуацията в Северозападна Англия, се посочва в данните.

Броят на семействата, попадащи в статистиката, се е увеличил с 1,1 на сто за периода от април до юли на годишна база. Така той достига 16,9 на сто от всички домакинства, което е над 1/6 от семействата с членове в трудоспособна възраст.

По дефиниция „безработно семейство” е такова, в което нито един от членовете на възраст над 16 години няма работа, уточнява ВВС.

В резултат на изострянето на кризата броят на безработните семейства надхвърля броят на британците, които попадат под определението за безработни. Към момента те са 2,35 млн. души, но в това число не попадат преждевременно пенсионирани британци, студенти или лица, получаващи социални помощи.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още