IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се изстреля до $75 за барел в САЩ, но после отстъпи

Черното злато повиши цената си заради оптимизма на фондовия пазар, но прибиране на печалби смъкна котировките с близо 3 долара

08:51 | 26.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът се изстреля до $75 за барел в САЩ, но после отстъпи

Цената на суровия петрол се повиши рязко до нива над 75 долара по време на вчерашната борсова сесия в САЩ. Поскъпването дойде като резултат от оптимизма на американската фондова борса, който пък бе породен от благоприятни икономически новини.

След повишението в цената до най-високото й ниво за последните десет месеца последва рязко отстъпление на котировките. Причина за него беше прибирането на печалби, смятат анализатори, цитирани от Market Watch.

В крайна сметка вчерашната борсова сесия в Ню Йорк приключи със спад в цената на октомврийските фючърси от 3,1 на сто до 72,05 долара за барел. Тази нощ черното злато потъна и до 71,35 долара, но към момента котировките се стабилизират около 72,05 долара за барел.

Днес се очаква да бъдат публикувани данни за американските петролни запаси. Според анализаторите статистиката ще отчете свиване на запасите с 2,7 млн. барела за седмицата до 21 август. Ако прогнозите се окажат верни, то можем да очакваме, че цената на петрола отново ще тръгне нагоре, се казва в анализ на Credit Suisse, цитиран от медията.

Тази сутрин търгуваният на борсата в Лондон петрол от сорта брент, повишава цената си с минималните 0,13 на сто до 71,91 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още