IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Френските банкери се съгласиха да ограничат бонусите

Те обаче очакват мерките да се приложат в световен мащаб, иначе биха загубили конкурентоспособността си

21:11 | 25.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Френските банкери се съгласиха да ограничат бонусите

Водещите френски банки са се съгласили да ограничат раздаването на бонуси, както и да налагат глоби за трейдърите, които губят пари за компаниите си, под натиска на президента Никола Саркози, предаде Wall Street Journal.

Бодуен Про, главен изпълнителен директор на BNP Paribas SA, е заявил пред репортери, че ръководителите на шестте банки, които са били на среща със Саркози, са обещали да опитат да „дадат пример“ с практиките си за раздаване на бонуси.

Той е подчертал обаче, че такива мерки трябва да се приложат в международен мащаб, за да могат френските банки да бъдат конкурентоспособни.

Ограниченията за бонусите включват разпределяне на възнагражденията за период от няколко години, отразяване на дългосрочната печалба и намаляване на рисковите инвестиционни решения. Освен това бонусите ще бъдат обвързани с цялостното представяне на инвестиционните отдели и на компанията като цяло.

От своя страна Саркози е обещал да окаже натиск върху лидерите на страните от Г-20, които ще се срещнат следващия месец, да приемат мерки за ограничаване на практиките при раздаването на бонуси, които насърчават вземането на рискови решения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още