IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Първият осъден банкер по делото срещу UBS ще лежи 40 месеца в затвор

Мнозина са очаквали по-лека присъда за Брадли Бъркънфийлд, тъй като е оказал голямо съдействие в разследването

11:13 | 22.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Първият осъден банкер по делото срещу UBS ще лежи 40 месеца в затвор

Бившият банкер от UBS AG Брадли Бъркънфийлд бе осъден във Флорида на 40 месеца затвор, като стана първият осъден по делото срещу UBS за укриване на данъци, съобщи Dow Jones.

Тъй като Бъркънфийлд е оказал голямо съдействие на правителството в разследването, мнозина са очаквали по-лека присъда.

Бъркънфийлд е работил като частен банкер в Женева за UBS, като през това време е помогнал на американски предприемач в сектора на недвижимите имоти да укрие данъци на стойност 7,2 млн. долара.

Освен това банкерът редовно е пътувал до САЩ, за да помага на други богати американци да прикриват активите си в данъчни убежища, като така избягват плащането на данъци.

Той е признал, че той и други банкери са съветвали щатските си клиенти да оставят пари в брой и ценни предмети в сейфове в Швейцария, както и да купуват бижута, произведения на изкуството и други луксозни предмети, докато са в чужбина, с пари от швейцарските си сметки.

Вероятно и други ще получат подобна присъда по случая. Американското правителство разследва над 150 американски клиенти на UBS, за които се подозира, че може би укриват активи в тайни швейцарски сметки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още