IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

САЩ заведоха дело срещу швейцарски адвокат и банкер за укриване на данъци

Обвиненията срещу банкера Хансройди Шумахер и адвоката Матиас Рикенбах са част от голямо разследване на укриване на данъци, което САЩ провежда

13:51 | 21.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ заведоха дело срещу швейцарски адвокат и банкер за укриване на данъци

Швейцарски банкер и адвокат са били подведени под отговорност от правосъдното министерство на САЩ по обвинение, че са помагали на богати американци да укриват данъци, съобщи ВВС.

Обвиненията срещу банкера Хансройди Шумахер и адвоката Матиас Рикенбах са част от голямо разследване на укриване на данъци, което САЩ провежда, фокусирано главно върху банката UBS.

В четвъртък САЩ и Швейцария постигнаха споразумение за обмен на данни за американски клиенти на швейцарски банки, заподозрени в укриване на данъци.

Шумахер е работил за UBS в края на 90-те години на миналия век, като е напуснал банката през 2002 г., за да се присъедини към друга банка - Neue Zuercher.

Споразумението между САЩ и Швейцария сложи край на няколко месеца съдебни спорове, припомня ВВС. Съгласно него UBS ще предаде на щатските данъчни власти подробности относно 4450 банкови сметки на щатски граждани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още