IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

OMV продава бензиностанции в Австрия, ще развива високия сегмент

Продажбите са във връзка с обявените в началото на 2009 г. намерения на OMV да се раздели с общо 70 OMV и Avanti бензиностанции в Австрия

12:21 | 21.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
OMV продава бензиностанции в Австрия, ще развива високия сегмент

Австрийската група OMV от началото на годината продаде 30 свои бензиностанции в Австрия на нови купувачи и оператори, като в моментна текат преговори със заинтересовани страни за продажбата на още 15 бензиностанции, съобщиха от OMV България. Не са намерени засега подходящи инвеститори за останалите 25 бензиностанции, предвидени за продажба. В резултат на това OMV прави оценка за възможно закриване на тези обекти. 

Продажбите са във връзка с обявените в началото на 2009 г. намерения на OMV да продължи със стратегията си, започната през 2008 г. за оптимизация на мрежата си от бензиностанции и да се раздели с още общо 70 OMV и Avanti бензиностанции в цялата страна. Според ръководството на компанията тези мерки са се превърнали в необходимост за цялата петролна индустрия в условията на силно конкурентен пазар и намаляващи ценови маржове.

Същевременно OMV продължава да следва стратегия си за разрастване във високия сегмент на пазара на бензиностанции, посочват от компанията. Фокусът е върху заздравяване и допълнително разширяване на добре позиционираните и посещавани бензиностанции.

През 2008 година, OMV продаде 60 OMV и Avanti бензиностанции на територията на Австрия.

OMV е в България от 1998 г. Компанията е един от най-големите инвеститори в страната и понастоящем има пазарен дял в сектора от 21%. OMV България има вериги от 86 OMV бензиностанции и 11 Avanti бензиностанции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още