IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

AIG повиши щатските пазари

От застрахователя заявиха, че очакват да изплатят дълга си към държавата, акциите му поскъпнаха с 21%

23:39 | 20.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
AIG повиши щатските пазари

Щатските акции поскъпнаха днес за трети пореден ден, след като от American International Group обявиха, че очакват да изплатят дълга си към държавата, а някои макроикономически данни добавиха нови доказателства, че рецесията вероятно е към края си.

Акциите на AIG поскъпнаха с 21 на сто. Силният ръст се дължеше и на изказването на изпълнителния директор Робърт Бенмоше, че компанията се надява да има възможност и “да направи нещо за своите акционери”, предава Bloomberg.

Индексът S&P 500 добави 1,1 на сто до 1007,25 пункта, Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,8 на сто до 9350,05 пункта, а Nasdaq – с 1% до 1989,22 пункта.

От своя страна финансовият министър Тимъти Гайтнър заяви, че възстановяването на щатската икономика е в начален стадий благодарение на подобряващия се пазар на труда и започналото стабилизиране на пазара на имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още