IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Повишенията на щатските борси продължават

Нарастването на индекса на водещите индикатори подкрепи възходящите движения на котировките

18:07 | 20.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Повишенията на щатските борси продължават

Основните борсови индекси в САЩ започнаха днешната сесия с повишения, които се засилиха след данните за четвъртото поред месечно увеличение на индекса на водещите индикатори. Икономическият барометър нарасна с 0,6% на месечна база през юли, което може да се приеме като знак, че най-трудният период от икономическата криза е отминал.

Най-старият борсов индекс Dow Jones IA, който обединява 30-те компании с най-голяма пазарна капитализация, се повишава с 0,5% до 9324,2 пункта час и половина след началото на търговията. Широкият S&P 500 напредва с 0,9% до 1004,9 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повишава с 0,8% до 1984,9 пункта.

S&P 500 преодоля психологическото ниво от 1000 пункта за първи път от началото на тази седмица, въпреки че преди началото на сесията стана ясно, че броят на американците, които са останали без работа през седмицата до 15 август, изненадващо се е повишил с 15 хил. до 576 хил. души. Трайно безработните лица са с 2 хил. повече и наброяват 6,24 млн. души в края на седмицата до 8 август.

Днес излязоха и данните за индекса на бизнес активността в района на Филаделфия, които също подкрепиха възходящите движения на котировките. Индикаторът на бизнес активността в производствения сектор на щата се повишава до 4,2 пункта през август, което е най-високото му ниво от ноември 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:07 | 20.08.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още