IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намаляват успешно издържалите изпитите за CFA

49% от явилите се на трето ниво от тестовете за CFA в света успешно са издържали изпита, по-малко в сравнение с 53% през миналата година

10:14 | 19.08.09 г.
Намаляват успешно издържалите изпитите за CFA

Процентът на издържалите третия и последен тест от програмата за сертифициран финансов аналитик (CFA) намаля до 49 на сто от всички кандидати, явили се на него, в сравнение с 53% година по-рано, съобщи Блумбърг.

41% от кандидатите, които са се явили на второто ниво на програмата, са го издържали успешно, докато миналата година този процент е бил 46.

От всички явили се на първо ниво 46 на сто са с успешни резултати, което е повишение спрямо миналата година, когато този процент бе 35.

Кандидатите за явяване на едно от трите нива на CFA тази година са общо 104 111, като 45% от тях са го издържали успешно. Най-висок е процентът на успешно издържалите изпитите в Европа, като 50% от явилите са постигнали успешни резултати.

Изпитите, всеки от които е с продължителност от 6 часа, са организирани в 182 града в целия свят. Кандидатите прекарват средно 315 часа в учене за всеки един изпит.

От 1963 г. Институтът на сертифицираните финансови аналитици (CFAI) е организирал и провел над 570 хил. изпита и повече от 64 хил. професионалисти в инвестиционната област са придобили правото да ползват професионалната квалификация “сертифициран финансов аналитик”.

Българска Си Еф Ей (CFA) асоциация (преди Българска асоциация на финансовите аналитици) е създадена през месец ноември 2000 г. Призната е за 123-тият член на Института на сертифицираните финансови аналитици (CFAI) през април 2003 г.

Придобиването на CFA чрез покриване на всичките три изпита излиза около 2 200 долара.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още